banner
Posted by alfado on May 2nd, 2012

Sebelumnya silahkan baca dulu penjelasan tentang Kamus lengkap untuk hp symbian dan java disini
Ada aplikasi kamus bahasa inggris-indonesia terbaik yang bisa dipasang di semua handphone symbian dan java.

Sebuah aplikasi penerjemah yang sangat berguna untuk yang mau belajar bahasa inggris-indonesia.
Bisa membantu dalam mengartikan sebuah kata bahasa asing.

Selain kamus bahasa inggris-indonesia seperti yang ada disini
Ada juga aplikasi kamus bahasa sunda-indonesia yang bisa berguna bagi orang yang suka dengan budaya sunda dan mau belajar bahasa sunda.

Di negara indonesia yang terdiri dari berbagai suku,budaya dan bahasa,
salah satu nya suku sunda yang berada di jawa barat.
Suku sunda menggunakan bahasa sunda yang sudah diakui banyak orang bahwa bahasa sunda itu unik dan menarik.
Selain nada bicara atau logat orang sunda yang sangat enak di dengar,
bahasa sunda juga unik,karena sangat kaya dengan berbagai macam jenis bahasa sunda yang beragam.
Satu kata bisa banyak bahasa,ada bahasa halus,bahasa sedang dan bahasa kasar.
Tiap daerah sunda mempunyai jenis kata dan bahasa masing masing, jadi sangat kaya dan paling banyak kosa kata nya.

Sahabat MasterBlogku.com yang penasaran atau ingin tahu bagaimana keragaman bahasa sunda itu,
atau jika ada yang ingin belajar memperdalam bahasa sunda, karena mungkin punya teman,saudara atau pacar orang sunda,
silahkan bisa mencoba aplikasi kamus sunda-indonesia ini.

Kamus Sunda-indonesia.jar
download.png

Kamus Sunda-indonesia.zip
download.png

Menggunakan aplikasi kamus hanya bisa menterjemahkan sebuah kata,
Jika mau lebih mudah dalam menterjemahkan sebuah kalimat yang panjang atau sebuah artikel,
silahkan bisa menggunakan kamus online penerjemah bahasa sunda disini

Untuk sahabat MasterBlogku.com yang belum punya aplikasi kamus bahasa inggris-indonesia,
silahkan download dan koleksi untuk melengkapi handphone kesayangan kamu disini

Kamus Inggris-Indonesia.jar
download.png

Kamus Inggris-Indonesia.zip
download.png

Menggunakan aplikasi kamus hanya bisa menterjemahkan sebuah kata,
Jika mau lebih mudah dalam menterjemahkan sebuah kalimat yang panjang atau sebuah artikel,
silahkan bisa menggunakan kamus online penerjemah semua bahasa dari berbagai negara disini

Semoga berguna untuk sahabat MasterBlogku semua.

Untuk melihat banyak koleksi file aplikasi dan informasi lainnya,
Silahkan masuk ke situs

MasterBlogku
http://masterblogku.com

Master Wap
http://master.hak.su


Ini khusus hanya untuk handphone s60 v3 v5 s^3 symbian anna dan symbian belle :

Jika pada saat instal atau memasang aplikasi muncul laporan kesalahan sertifikat (certificate error) atau sertifikat kedaluwarsa,
maka itu berarti handphone kamu belum hacked dan harus dihack dulu supaya bisa pasang semua aplikasi dengan lancar.

Untuk para pemula yang handphone nya ingin dihack tapi belum bisa hacking sendiri, atau mungkin pernah mencoba hacking tapi belum berhasil,
Silahkan kamu bisa konsultasi lewat sms KLIK DISINI >> 081312225552,
Untuk request hack symbian.

Kirim data type handphone kamu.
Nanti, aku beri satu paket aplikasi hack khusus yang sudah jadi (signed), tinggal download dan bisa langsung dipasang di handphone, tanpa harus repot olah data file hack sendiri.
Dengan aplikasi dan metode hack terbaru yang sudah terbukti ampuh, lebih praktis dan sudah disesuaikan dengan type handphone.
Dijamin 100% akan berhasil full hacked sempurna,
handphone kamu jadi bisa pasang semua aplikasi dengan lancar tanpa ada yang certificate error atau terhambat sertifikat lagi.

Untuk para sahabat yang mau request hack symbian silahkan sms KLIK DISINI >> 081312225552.

Terima kasih atas perhatian nya


Change to English


Ganti ke Bahasa Sunda



like.png Like it to facebook
alt textKembali ke atas

Incoming search terms:

  • translate bahasa sunda ke indonesia online
  • kamus sunda indonesia online
  • kamus bahasa sunda-indonesia online
  • kamus bahasa sunda indonesia online
  • terjemahan bahasa sunda-indonesia online
  • PENERJEMAH BAHASA SUNDA
  • kamus bahasa sunda ke indonesia online
  • terjemahan bahasa sunda ke indonesia online
  • kamus bahasa sunda online sunda-indonesia
  • kamus sunda online

9 Responses to “Kamus Penerjemah Sunda-Indonesia-Inggris”

  1. Anonymous

    nuni mah budak bageur

  2. Anonymous

    meni cicin wae

  3. Anonymous

    Di peuting anu tiis
    Kalayan berselimut kasorangan
    Kuterbangun melong wiati wiati kamar kuring
    Terlintas di benak sosok engkau

    Anu sok marengan kuring mapag isuk-isuk
    Anu sok marengan kuring ngarasakeun panasnya sinar panonpoé
    Anu sok marengan kuring nyaksian bulan sarta béntang
    Sarta balik nganteur kuring ka dina saré anu panjang

    Kabéh éta kiwari teu bisa deui kurasakan
    Alatan ayeuna ku laér ti anjeun
    Mekipun sabenerna ku teu bisa
    Tapi ku yakin kabéh éta baris lekasan

    Ibu………..
    Kuring sono kalayan senyummu
    Kuring sono jeung kaasih nyaah anjeun
    Kuring sono kalayan belai lembutmu
    Kuring sono baris pelukmu
    Ku hayang kau weruh éta

    Ibu……….
    Kau sok aya
    Dina unggal hembusan nafasku
    Dina unggal léngkah suku kuring
    Dina unggal naon anu ku gapai
    Alatan kau kitu hartosna dina hirup kuring

  4. Anonymous

    Lemah cai kuring..
    nagri endah asri..
    sugih cacah jiwa..
    bahan lubak libuk..

    sim kuring…tresna miwah nyaah
    ka lemah cai pribadi
    kuring suka…kuring betah
    di bali geusan ngajadi

  5. Anonymous

    Hirup lir ibarat lengkah
    Sing ati ati tur tarapti
    nincak ulah ngan saukur lengkah
    bari komo jeung dudupak rurumpak
    bisi manggih beling nu pastina bakal nygagk

  6. Anonymous

    DRAMA SIKABAYAN NGALA ROAY
    Pembawa acara : Kacarioskeun di lembur singkur anu jauh ti kerlap kerlap-kerlipna lampu, gurang-gerungna sora kendaraan, nu aya seahna sora tonggeret, recetna sora manuk anu lulupatan diantara dahan, hiliwirna angin tiis amis bebas polusi, aya hiji kulawarga anu hirup sapopoena tina ladang tatanen. Eta kulawarga teh diantarana Abah, Ambu, Iteung jeung Kabayan. Dina acara kenaikan kelas ieu, pribados atas nami kelas V bade mintonkeun drama anu judulna…. Si Kabayan Ngala Roay.
    Dina bagian kahiji kacarioskeun Abah sareng Ambu nuju pangunem catur, dina palupuh di jero imah.
    Abah : “Ieu teh meni asa paralal kieu ari si Ambu kamana nya?. Ambu 3X, cik kadieu !”
    (kurunyung Ambu nyampeurkeun Abah)
    Ambu : “Aya naon Abah gera-gero gogorokan kitu jiga domba telat parab”.
    Abah : “Lah si Ambu mah mah ari geus ngahina ka Si Abah teh, baheula mah keur ngora mah meni nyebut Yayang deui yayang deui.”
    Ambu : “Nya baheula mah beda deui, ayeuna mah kulit abah meni parareot kitu dibandingkeun jeung kilit bedug ge alus keneh kulit bedug.”
    Abah : “Ari si Iteung kamana?”
    Ambu : “Aya keur meuleum sampe.”
    Abah : “Beuleum sampeu mah kudu jeung cikopi, cik menta cikopi ka si Iteung!”
    Ambu : “Iteung …. 3X “
    Iteung : “Aya naon ambu ?”
    Ambu : “Iteung pangyieunkeun cikopi jang si Abah!”
    Abah : “Lamun aya mah disusuan!”
    Ambu : “Disusuan-disusuan tuh ku susu domba di kandang”.
    (teu kosi lila si Iteung ngangteurken cikopi jeung beuleum sampe haneut)

    Abah : “Ambu, Iteung roay di kebon landeuh geus meujeuhna di ala, lumayan jang deungeun sangu sesana ke dijual. Jig si Kabayan titah kebon ngala roay”.
    Iteung : “Lah Abah, Kang Kabayan mah lamun dititah teh tara bener, ngala roay mah ku abah we!”
    Abah : “Piraku ku Abah deui, ku abah deui, cangkeng abah meni asa potong kamari pan tas nutuhan tangkal mahoni”.
    Ambu : “Ari si Kabayanna dimana ketu ?”.
    Iteung : “Ah kang Kabayan biasa wayah kieu ge masih keneh nganyam bulu panon”.
    Abah : “Minantu teh ieumah ngan sare, barang dahar kitu jeung kitu we unggal poe ge”.

    (terus Nyi Iteung nyampeurkeun ka Kabayan ka enggon tempat kabayan sare, di enggon sikabayan keur nyegrek kerek)

    Kabayan : “ker…. ker……ker”. (sora kerek Si Kabayan)
    Iteung : “Kang… Kang…. Kang …. Kang Kabayan. (bari ngagudag gideg suku Si Kabayan, tapi Sikabayan kalahka kerekna beki tarik)
    Kabayan : “ker…. ker……ker”.
    Iteung : “Ah si Akang mah digudang gideug teh kalahka asa dipepende, meni beuki tibra”
    (terus Nyi Iteung leos kadapur nyokot cai kana geulas, eta cai dikepretkeun kana mastaka Si Kabayan. Si Kabayan ngorejat diantara sadar jeung teu sadar bari ngagorowok)
    Kabayan : “Gempa, gempa, gempa, tsunami, tsunami, tsunami”
    Iteung : “Gandeng akang, ari sare teh mani tibra-tibra teuing.”
    Kabayan : “Ah nyai mah sok ngaganggu bae, Akang teh keur ngimpi mani endah kacida”.
    Iteung : “Ngimpi naon ketu akang ?”.
    Kababayan : “Ngimpi babareungan ngusep belut jeung Manohara”.
    Iteung : “Jig teh teuing akang, kuring mah teu nineung ieuh”.

    (terus si kabayaan ngolonyong ka dapur nyampeurken Abah sareng Ambu, terus nyandak cikopi nu Abah jugjug regot-regot cikopi diuyup ku Si Kabayan, atuh Abah ngambek)

    Abah : “Ari maneh kabayan, minantu nurus tunjung, teu apal kasopanan”.
    (kabayan teu eleh geleng)
    Kabayan : “Wios abah kabayan nurus tunjung mah, da kabayan mah kasep, eta buktina Nyi Iteung meni akang deui akang deui. Cikopi teh 2, kangge abah hiji kangge abdi hiji”.
    Ambu : “Geus gandeng kabayan, ulah loba carita. Kieu Kabayan, roay nu di kebon landeuh geus mejeuhna diala jig, ala ku anjeun”.
    Kabayan : “Aduh abah, puguh kuring ge awak teh sabuku-sabuku nyareuri”.
    Iteung : “Lah Akang kabayan mah loba teuing sare, jadi nyareuri awak”.
    Kabayan : “Keun atuh kuring rek mangkat ayeuna, bekelna beuleum sampeu.”
    Abah : “Ah maneh mah ribut we kana barang dahar mah, keun Abah ke nyusul ka kebon mantuan ngala roay”.

    (sikabayan bari motongkeun beuleum sampeu terus ngoloyong rek ka kebon)

    Pembawa acara : Kacarioskeun si Kabayan mangkat ka kebon maksudna bade ngala roay. Sapanjang jalan si Kabayan samutut nuang beuleum sampeu. Tos dugi ka kebon si kabayan calik ngahunjar lambar”.

    Kabayan : “Aduh ieu teh meni asa cape leupang ti imah ka kebon teh. Cacakan mudun komo engke ari mulang nanjak. Ah mening sare we heula”.

    (dasar ku keblukna kabina-kabina si kabayan tuluy golehe we sare. Sarena tibra pisan kerekna meni nyegrek patarik tari jeung sora tonggeret dana dahan tisuk. Bakating ku tibra sikabayan meni ngimpi jadi Raja. Kacarioskeun di istananSu hurung herang Raja Kabayan digeubeuran ku para dayang.)

    Kabayan : “Eumh jadi teh aya kuenak, hareudang digeberan ku dayang-dayang gareulis, hoyong tuangan kantun nyarios ka dayang, hoyong ebog kantun nyarios ka dayang, sanes kitu dayang?”
    Dayang : “Sumuhun kanjeng raja”.
    Kabayan : “Yeuh penonton raja gaduh pantun : Mawa nangka dina tolombong, Tolombong nu Abah Mija, Rumaos kuring mah ompong, Ompong-ompong ge jadi raja”.
    Dayang 1 : “Ah kanjeng raja mah mani sok geer, pribados ge gaduh pantun.”
    “Lalayaran di sagara. Naek parahu mang rahmat. Raja teh pamimpin nagara. Raja adil rakyat ngahormat”.
    Kabayan : “Ari raja mah, tuh tinggali acuk ge tina emas, mahkota tina emas, gelang tina emas, ah sagala teh emas.”
    Dayang 2 : “Leres Kanjeng Raja sagala emas tapi kahade hilap kamewahan kanjeng raja jasana rakyat.”
    Dayang 3 : “Para penontong Kanjeng raja kabayan janten raja teh, kumargi dina waktos alitna teu kendat-kendat diajar. Kieu ke pantuna : Ka Bojong terus ka Bunter, ka Cisaga terus ka Banjar, Lamun urang hayang pinter , kudu rajin dialajar.”
    Dayang 4 : “Sumuhun leres dayang, urang kedah dialajar sing soson-soson, bisi engke hanjakal. Nagara jadi maju lamun dirojong siswa-siswana anu palalinter”.
    (keur enak-enak jadi raja sikabayan lilir tina ngimpina)
    Kabayan : “Aeh-aeh gening ieu teh ngimpi, meni asa nyaan jadi raja teh. Hah ieu teh meni cararape kieu kudu ngala roay. Aduh kumaha nya carana sangkan kuring ulah cape kudu ngala roayg”.
    (si Kabayan lajag-lejeg bari ngatelkeun curukna kana sirah belah katuhu, teu kosi lila sikabayan menang inspirasi)
    Kabayan : “betul 3X… dasar kabayan tea cerdas, pinter, IQ tinggi”.
    (si Kabayan asup kana karung jang ngala roay. Teu kosi lila datang si Abah rek ngala roay)

    Abah : “Ari si Kabayan mana nya, gening teu aya, piraku sare deui mah”
    (Abah karalang kuriling neangan si Kabayan)
    Abah : “Ari ieu geuning karung roay geu pinuh, ari si Kabayan kaman nya, geus mulang ketu?. Dasar si kabayan mah minantu keblug geus ngala roay mah mulang we ti heula. Aduh roay teh beurat kacida gening”.
    (Abah terus mangku karung roay, padahal mah eusina si Kabayan. Nepi ka imah Abah haruhah-harehoh bakating ku berat mangku karung)
    Abah : “Ambu Iteung yeuh abah papagkeung roay teh genig berat-beurat teuing.
    (Roay ditunda kana dapur keun ku Abah)
    Ambu : “Gening roay teh meni sakarug kieu?”
    Iteung : “Nyaan Kang Kabayan teh Ambu ayeuna teh daekan gening ngala roay meni sa karung metung kieu?”
    Ambu : “Sok atuh cuang buka eta karungna”
    (Karung dibuka ku Si Ambu sareng Nyi Iteung, barang dibuka kagetna dina karung teh lain roay tapi Si Kabayan)
    Ambu : “Abah….. 3x geuning ieu mah lain roay tapi minantu nurus tunjung.”
    Iteung : “Dasar si Akang rasakeung siah “
    (Ambu jeung Nyi Iteung ngagebugan Si Kabayan)
    Kabayan : “Heup…3X, kupingkeung geura pang kuring asup kana karung teh. Kieu caratana tadi aya bagong lima, Kabayan teh sieun, terus asup kana karung. Keur cicing na karung na terus teh, aya nu mangku sugan teh ku Bagong nu lima teh.
    Iteung : “Ah si Akang mah loba alesan rasakeung siah..“
    (Ambu jeung Nyi Iteung ngagebugan Si Kabayan)
    Kabayan : “Heup…3X, itu geuning aya patugas sensus kadieu?”
    Ambu+Iteung : “Mana ?”
    (Si Kabayan kaluar tina karung terus lumpat)
    Kabayan : “Dadah… Ambu, Iteung”

  7. Anonymous

    Anggalarang gaduh hiji istri anu hade hate,luhur sareng mulia budi pekertina.prabu anggalarang nuju uleng ngalaman margi teu lami deui kedah waktosna mulih ka kahiangan. Tapi prabu anggalarang masih bingung naha tiasa nyandak permaysuri ka kahiangan. Prabu anggalarang nunjuk prabu siliwangi jeung ki jampang indit ka tempat anu ngarana pelabuhan ratu.
    Enjingna prabu siliwangi sareng ki jampang angkat sareng rombonganana saatos narima peranton ti prabu anggalarang . prabu anggalarang nunjuk prabu siliwangi teh kanggo janten patih sumedang. Soalna prabu anggalarang teu lami deui kedah mulih ka kayangan .
    Di perjalanan ka palabuhan ratu, rombongan arereun soalna prabu siliwangi nyamperkeun kana lebah rungkun akar caringin anu matak rajeung pikasieuneun, tuluy prabu siliwangi akar anu ngahuyud salaput hulu breh aya maung keur andekak siga manusa .
    Eta maung mere nasehat . ameh ulah sangeunahna upama mateni hewan teh ! komo lamun di boro tapi saenggeusna di paehan di perjalanan engke the . prabu siliwangi ngalanjutkeun deui perjalanan ka palabuhan ratu . tapi pas nepi ka hiji basisir rombongan di pegat ku begal anu rek ngagagalkeun rencana rombongan prabu siliwangi .salasahiji pamimpin eta begal the ngajak tarung ka sadaya rombongan prabu siliwangi .
    Tarutami pamimpina anu ngajak tarung ka prabu siliwangi .soalna manehna ngarasa leuwih sakti ti prabu siliwangi . akhirna peperangan teu bisa di cegah kapaksa prabu siliwangi kedah ngaluarkeu elmu saktina kanggo ngelehkeun eta begal teh akhirna rombongan begal eleh ku rombongan prabu siliwangi .
    Saparantos kitu prabu siliwangi di iringkeun ku pangiringan neraskeun lalampahan ka pakuan pajajaran dugi kalayan salamet . ari tilas tarung di sisi basisir tea lajeng ku sayanghawu di ngaranan palabuhan ratu kanggo pangemut-emut yen kadinya kantos sumping ratu ti pajajaran .
    Nami palabuhan ratu nelah dugi ka ayeuna . kitu sasakalana asal-muasal name palabuhan ratu anu dugi ka ayeuna rame

  8. Anonymous

    anjeun anjeun anjeun Anggalarang gaduh hiji GarwaPun anu hade hate,luhur sareng mulia budi pekertina.prabu anggalarang nuju uleng ngalaman margi teu lami deui kedah waktosna mulih anjeun kahiangan. Nyiru prabu anggalarang Aya bingung naha tiasa nyandak permaysuri anjeun kahiangan. Prabu anggalarang nunjuk prabu siliwangi jeung Mencrang jampang indit anjeun tempat anu ngarana pelabuhan ratu. anjeun
    anjeun anjeun Enjingna prabu siliwangi sareng Mencrang jampang Mios anjeun sareng rombonganana saatos narima peranton teu prabu anggalarang . prabu anggalarang nunjuk prabu siliwangi teh kanggo janten anjeun patih sumedang. Soalna prabu anggalarang teu lami deui kedah mulih anjeun kayangan .
    anjeun anjeun Rai perjalanan anjeun palabuhan ratu, rombongan arereun soalna prabu siliwangi nyamperkeun Katuhu lebah rungkun Ngabodor caringin anu matak rajeung pikasieuneun, tuluy prabu siliwangi Ngabodor anu ngahuyud salaput hulu breh Hayam maung keur andekak siga manusa anjeun .
    anjeun anjeun Eta maung Maranehna nasehat . ameh ulah sangeunahna upama mateni Sasatoan teh ! komo Ngimpleng Rai boro Nyiru saenggeusna Rai paehan Rai perjalanan Keuheul the . prabu siliwangi ngalanjutkeun deui perjalanan anjeun palabuhan Saratus . Nyiru Keusik nepi anjeun hiji basisir rombongan Rai pegat Cekap begal anu Maranehna ngagagalkeun rencana rombongan prabu siliwangi .salasahiji pamimpin eta begal the ngajak tarung anjeun sadaya rombongan prabu siliwangi .
    anjeun anjeun Tarutami pamimpina anu ngajak tarung anjeun prabu siliwangi .soalna manehna ngarasa leuwih sakti teu prabu siliwangi . akhirna peperangan teu Tiasa Rai cegah kapaksa prabu siliwangi kedah ngaluarkeu elmu anjeun saktina kanggo ngelehkeun eta begal teh akhirna rombongan begal eleh Cekap rombongan prabu siliwangi .
    anjeun anjeun Saparantos kitu prabu siliwangi Rai iringkeun Cekap pangiringan neraskeun lalampahan anjeun pakuan pajajaran dugi kalayan salamet . kamari tilas tarung Rai Gigir basisir tea lajeng Cekap sayanghawu Rai ngaranan palabuhan Saratus kanggo pangemut-emut yen kadinya kantos sumping Saratus teu pajajaran .
    anjeun anjeun Nami palabuhan Saratus nelah dugi anjeun ayeuna . kitu sasakalana asal-muasal name palabuhan Saratus anu dugi anjeun ayeuna rame

  9. Anonymous

    Kamis, 02 September 2010
    DRAMA SIKABAYAN NGALA ROAY
    Pembawa acara : Kacarioskeun di lembur singkur anu jauh ti kerlap kerlap-kerlipna lampu, gurang-gerungna sora kendaraan, nu aya seahna sora tonggeret, recetna sora manuk anu lulupatan diantara dahan, hiliwirna angin tiis amis bebas polusi, aya hiji kulawarga anu hirup sapopoena tina ladang tatanen. Eta kulawarga teh diantarana Abah, Ambu, Iteung jeung Kabayan. Dina acara kenaikan kelas ieu, pribados atas nami kelas V bade mintonkeun drama anu judulna…. Si Kabayan Ngala Roay.
    Dina bagian kahiji kacarioskeun Abah sareng Ambu nuju pangunem catur, dina palupuh di jero imah.
    Abah : “Ieu teh meni asa paralal kieu ari si Ambu kamana nya?. Ambu 3X, cik kadieu !”
    (kurunyung Ambu nyampeurkeun Abah)
    Ambu : “Aya naon Abah gera-gero gogorokan kitu jiga domba telat parab”.
    Abah : “Lah si Ambu mah mah ari geus ngahina ka Si Abah teh, baheula mah keur ngora mah meni nyebut Yayang deui yayang deui.”
    Ambu : “Nya baheula mah beda deui, ayeuna mah kulit abah meni parareot kitu dibandingkeun jeung kilit bedug ge alus keneh kulit bedug.”
    Abah : “Ari si Iteung kamana?”
    Ambu : “Aya keur meuleum sampe.”
    Abah : “Beuleum sampeu mah kudu jeung cikopi, cik menta cikopi ka si Iteung!”
    Ambu : “Iteung …. 3X “
    Iteung : “Aya naon ambu ?”
    Ambu : “Iteung pangyieunkeun cikopi jang si Abah!”
    Abah : “Lamun aya mah disusuan!”
    Ambu : “Disusuan-disusuan tuh ku susu domba di kandang”.
    (teu kosi lila si Iteung ngangteurken cikopi jeung beuleum sampe haneut)

    Abah : “Ambu, Iteung roay di kebon landeuh geus meujeuhna di ala, lumayan jang deungeun sangu sesana ke dijual. Jig si Kabayan titah kebon ngala roay”.
    Iteung : “Lah Abah, Kang Kabayan mah lamun dititah teh tara bener, ngala roay mah ku abah we!”
    Abah : “Piraku ku Abah deui, ku abah deui, cangkeng abah meni asa potong kamari pan tas nutuhan tangkal mahoni”.
    Ambu : “Ari si Kabayanna dimana ketu ?”.
    Iteung : “Ah kang Kabayan biasa wayah kieu ge masih keneh nganyam bulu panon”.
    Abah : “Minantu teh ieumah ngan sare, barang dahar kitu jeung kitu we unggal poe ge”.

    (terus Nyi Iteung nyampeurkeun ka Kabayan ka enggon tempat kabayan sare, di enggon sikabayan keur nyegrek kerek)

    Kabayan : “ker…. ker……ker”. (sora kerek Si Kabayan)
    Iteung : “Kang… Kang…. Kang …. Kang Kabayan. (bari ngagudag gideg suku Si Kabayan, tapi Sikabayan kalahka kerekna beki tarik)
    Kabayan : “ker…. ker……ker”.
    Iteung : “Ah si Akang mah digudang gideug teh kalahka asa dipepende, meni beuki tibra”
    (terus Nyi Iteung leos kadapur nyokot cai kana geulas, eta cai dikepretkeun kana mastaka Si Kabayan. Si Kabayan ngorejat diantara sadar jeung teu sadar bari ngagorowok)
    Kabayan : “Gempa, gempa, gempa, tsunami, tsunami, tsunami”
    Iteung : “Gandeng akang, ari sare teh mani tibra-tibra teuing.”
    Kabayan : “Ah nyai mah sok ngaganggu bae, Akang teh keur ngimpi mani endah kacida”.
    Iteung : “Ngimpi naon ketu akang ?”.
    Kababayan : “Ngimpi babareungan ngusep belut jeung Manohara”.
    Iteung : “Jig teh teuing akang, kuring mah teu nineung ieuh”.

    (terus si kabayaan ngolonyong ka dapur nyampeurken Abah sareng Ambu, terus nyandak cikopi nu Abah jugjug regot-regot cikopi diuyup ku Si Kabayan, atuh Abah ngambek)

    Abah : “Ari maneh kabayan, minantu nurus tunjung, teu apal kasopanan”.
    (kabayan teu eleh geleng)
    Kabayan : “Wios abah kabayan nurus tunjung mah, da kabayan mah kasep, eta buktina Nyi Iteung meni akang deui akang deui. Cikopi teh 2, kangge abah hiji kangge abdi hiji”.
    Ambu : “Geus gandeng kabayan, ulah loba carita. Kieu Kabayan, roay nu di kebon landeuh geus mejeuhna diala jig, ala ku anjeun”.
    Kabayan : “Aduh abah, puguh kuring ge awak teh sabuku-sabuku nyareuri”.
    Iteung : “Lah Akang kabayan mah loba teuing sare, jadi nyareuri awak”.
    Kabayan : “Keun atuh kuring rek mangkat ayeuna, bekelna beuleum sampeu.”
    Abah : “Ah maneh mah ribut we kana barang dahar mah, keun Abah ke nyusul ka kebon mantuan ngala roay”.

    (sikabayan bari motongkeun beuleum sampeu terus ngoloyong rek ka kebon)

    Pembawa acara : Kacarioskeun si Kabayan mangkat ka kebon maksudna bade ngala roay. Sapanjang jalan si Kabayan samutut nuang beuleum sampeu. Tos dugi ka kebon si kabayan calik ngahunjar lambar”.

    Kabayan : “Aduh ieu teh meni asa cape leupang ti imah ka kebon teh. Cacakan mudun komo engke ari mulang nanjak. Ah mening sare we heula”.

    (dasar ku keblukna kabina-kabina si kabayan tuluy golehe we sare. Sarena tibra pisan kerekna meni nyegrek patarik tari jeung sora tonggeret dana dahan tisuk. Bakating ku tibra sikabayan meni ngimpi jadi Raja. Kacarioskeun di istananSu hurung herang Raja Kabayan digeubeuran ku para dayang.)

    Kabayan : “Eumh jadi teh aya kuenak, hareudang digeberan ku dayang-dayang gareulis, hoyong tuangan kantun nyarios ka dayang, hoyong ebog kantun nyarios ka dayang, sanes kitu dayang?”
    Dayang : “Sumuhun kanjeng raja”.
    Kabayan : “Yeuh penonton raja gaduh pantun : Mawa nangka dina tolombong, Tolombong nu Abah Mija, Rumaos kuring mah ompong, Ompong-ompong ge jadi raja”.
    Dayang 1 : “Ah kanjeng raja mah mani sok geer, pribados ge gaduh pantun.”
    “Lalayaran di sagara. Naek parahu mang rahmat. Raja teh pamimpin nagara. Raja adil rakyat ngahormat”.
    Kabayan : “Ari raja mah, tuh tinggali acuk ge tina emas, mahkota tina emas, gelang tina emas, ah sagala teh emas.”
    Dayang 2 : “Leres Kanjeng Raja sagala emas tapi kahade hilap kamewahan kanjeng raja jasana rakyat.”
    Dayang 3 : “Para penontong Kanjeng raja kabayan janten raja teh, kumargi dina waktos alitna teu kendat-kendat diajar. Kieu ke pantuna : Ka Bojong terus ka Bunter, ka Cisaga terus ka Banjar, Lamun urang hayang pinter , kudu rajin dialajar.”
    Dayang 4 : “Sumuhun leres dayang, urang kedah dialajar sing soson-soson, bisi engke hanjakal. Nagara jadi maju lamun dirojong siswa-siswana anu palalinter”.
    (keur enak-enak jadi raja sikabayan lilir tina ngimpina)
    Kabayan : “Aeh-aeh gening ieu teh ngimpi, meni asa nyaan jadi raja teh. Hah ieu teh meni cararape kieu kudu ngala roay. Aduh kumaha nya carana sangkan kuring ulah cape kudu ngala roayg”.
    (si Kabayan lajag-lejeg bari ngatelkeun curukna kana sirah belah katuhu, teu kosi lila sikabayan menang inspirasi)
    Kabayan : “betul 3X… dasar kabayan tea cerdas, pinter, IQ tinggi”.
    (si Kabayan asup kana karung jang ngala roay. Teu kosi lila datang si Abah rek ngala roay)

    Abah : “Ari si Kabayan mana nya, gening teu aya, piraku sare deui mah”
    (Abah karalang kuriling neangan si Kabayan)
    Abah : “Ari ieu geuning karung roay geu pinuh, ari si Kabayan kaman nya, geus mulang ketu?. Dasar si kabayan mah minantu keblug geus ngala roay mah mulang we ti heula. Aduh roay teh beurat kacida gening”.
    (Abah terus mangku karung roay, padahal mah eusina si Kabayan. Nepi ka imah Abah haruhah-harehoh bakating ku berat mangku karung)
    Abah : “Ambu Iteung yeuh abah papagkeung roay teh genig berat-beurat teuing.
    (Roay ditunda kana dapur keun ku Abah)
    Ambu : “Gening roay teh meni sakarug kieu?”
    Iteung : “Nyaan Kang Kabayan teh Ambu ayeuna teh daekan gening ngala roay meni sa karung metung kieu?”
    Ambu : “Sok atuh cuang buka eta karungna”
    (Karung dibuka ku Si Ambu sareng Nyi Iteung, barang dibuka kagetna dina karung teh lain roay tapi Si Kabayan)
    Ambu : “Abah….. 3x geuning ieu mah lain roay tapi minantu nurus tunjung.”
    Iteung : “Dasar si Akang rasakeung siah “
    (Ambu jeung Nyi Iteung ngagebugan Si Kabayan)
    Kabayan : “Heup…3X, kupingkeung geura pang kuring asup kana karung teh. Kieu caratana tadi aya bagong lima, Kabayan teh sieun, terus asup kana karung. Keur cicing na karung na terus teh, aya nu mangku sugan teh ku Bagong nu lima teh.
    Iteung : “Ah si Akang mah loba alesan rasakeung siah..“
    (Ambu jeung Nyi Iteung ngagebugan Si Kabayan)
    Kabayan : “Heup…3X, itu geuning aya patugas sensus kadieu?”
    Ambu+Iteung : “Mana ?”
    (Si Kabayan kaluar tina karung terus lumpat)
    Kabayan : “Dadah… Ambu, Iteung”

    (Si kabayan lumpat duka kamana.)
    Pembawa Acara : Para ibu bapak hormaten pribados dongeng Si Kabayan Ngala Nangka babak ka I parantos rengse, engke insyaalah Babak Ka II dina mentas samen tahun payun bade dilajeungkeun deui. Sakitu nu kapihatur drama Si Kabayan ti Kelas V A, bilih jalan caritana, tingkah paripolah, tur bahasana nu kirang ti utami ulah kirang hapuntena Wass. Wr. Wb

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

[+] kaskus emoticons

Komentar Teranyar

  • Youtube.Com: Hey very nice blog! Look into my web site – Youtube.Com
  • Violette: If some one desires to be updated with newest technologies...
  • sleep apnea test: I’m extremely impressed with your writjng skills as...
  • hair loss black book: Its like you read my mind! You seem to know a lot about...
  • Scorpion VS D'Vorah: Howdy! Someone in my Myspace group shared this site with...

Tag Cloud

Arsip

Login

Advertorial

banner

Special Service